my way
This is my way of seeing things around us.
 

Е браво бе!!!

Градоначалникот на Охрид си смислил добро планче за да ги исплати долговите на градот кон државата (Охрид е еден од најзадолжените градови во Македонија)-и фрли око на Галичица. Не знам точно што ќе се прави, концесии, продажби, или нешто слично, ама осеќам дека ќе е некреативно :(
Еве мапа и неколку фотографии од Галичица.

Закон е!

Често ќе слушнам некој како вели: "Еј а бе закон си!", или пак, "Закон е (нешто)!". Е оваа фраза се користи кај нас за нешто што е финта, интересно, итн. Ама јас си мислам вака...
Законите во принцип се ДОСАДНИ за читање, верувајте ми, сум читала неколку.
Значи, кога некој ќе ти рече "Закон си!" уствари ти вика "Досаден си!" Ете така. :)
До температурата е

Си седам јас така и си кренав температура. Ова со температурава во последно време ко хоби ми е. Едно-две, температура. И не знам шо ми текна..............уствари знам. Видов по ова веснициве ринг тонови за мобилни телефони и меѓу нив една моја омилена песМа, btw за Miles Davis "All Blues" станува збор. И решив да си ја порачам, и шизик да се прам со телефонот. Кое порачување драга јас!!!!!!!!!!!!!!! Нејсе, муабетот ми беше дек се зезнав, не ми ја пуштија, ми зедоја 40 ден. На крај температурата ја обвинив. Уш еднуш њет!!!
Go escape! :)

Пред некој ден, така порано малу, сабајле, кај 8.30ч., со едни мои добри другарчиња, си седиме полу разбудени , и почнавме да се глупираме со реченици во стилот на "how yes no" (како да не, шо би се рекло на нашки).
Еве еден дел од тоа утро:
(некои реченици се стари а некои нови, ама нема врска)

1. only killer - самоубиец
2. since remember centery - од памтивек
3. meat community - месна заедница
4. go escape - оди бегај
5. go to me come to me- оди ми дојди ми
6. after devils - по ѓаволите

Ајде, бујрумте, дополните ја листава.
Urlanje

Dali mora da se urla vo Internet caffe dodeka se igraat onie mrezni igri koi, na nervi mi odat zaradi toa?
Pa nekoi luge nemaat kompjuteri doma, megju koi i jas,i sakaat bre na mira da si procepkaat niz internet.
Jas za 2 sekundi sum krajno nervozna i si odam doma.
Ete! Cao!
mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Писмо
Ало?!
Кловнови
Дожд
Одмор
ЕНЅЕРО
New York, New York...
ВИСОКАТА ПУСТИНА
Чудна тишина
Три Америки

АРХИВА
April 2005
May 2005
June 2005
July 2005
August 2005
September 2005
October 2005
November 2005
December 2005
January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
September 2006
October 2006
November 2006

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk