my way
This is my way of seeing things around us.
 

China town in the DC

Eden mal del od Washington e poznat kako The China Town. E, vo toj del e se kako na film, bukvalno. Na vlezot od delot ima kineska kapija. Koga vleguvas smesta se prefrlas vo druga zemja. Samo kinezi okolu tebe, i po nekoj hispano. Kic svetilki nasekade. Mirisa na nivnata prepoznatliva hrana. Vo 15 minutna prosetka uspeav i da vidam prodavanje droga od raka na raka, apsenje na diler, bezbroj bezdomnici.....
Ete i toa e Washington.
Washington, D.C. - ubistvena nokna tisina

Ete me i mene vo USA, sosema slucajno.
Prvi impresii, bas se vo film ovie amerikancive.
Washington e prekrasen. Po malku siv, ama ke mu pominit :)
Epten se vo biznis uloga site ovde.
Me zacudi ubistvenata tisina posle 9 satot navecer - ni pile ne pejt, samo po nekoja policiska sirena :)
Fotki, vo naredniot post!
Патетичен Оскар

Зашо мислам дека недела (5ти март) оскар за најдобар филм ќе добие оној патетика филм за геј каубои, т.е. кравари по нашки??? хмммм.....
Сивјаци

Која е логиката, лилјаците да се нарекуваат лилјаци, кога не се лилјакови? Тие се сиви, и затоа се сивјаци!!!
Кој е најтежок?

"ТЕА Модерна" ги запраша едно многу интересно прашање повеќето новинари-кој политичар е најзатворен за изјави? Е, си имам и јас шо да кажам за ова.
Како новинар, јас секој ден 'висам' на телефон и пред разно-разни врати низ институции и слични објекти, за да добијам информација за темата која ја работам, или пак изјава.
И кој ми е најтежок мене??? Најмалите. Побргу можеш да добиеш изјава од претседател на држава, премиер, и било кој политичар, отколку од некој службеник/чка во некоја институција. Тие или не си ја знаат работата па те вртат преку триста планини и ти бараат барања, факсови, да се јавиш кај овој оној, директорот (кој нормално нон стоп е на состанок кога го бараат новинари), или пак имаат толку голем страв од главните партиски ѕверки, дека ако кажат, макар и обична информација (пример, колку автомобили-дизелаши има во Скопје). И нормално, тој страв бидејќи на работното место дошле партиски, и ако зуцнат нешо може многу лесно да бидат егзекутирани од таму.
Ете тоа ми пречи мене.
mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Писмо
Ало?!
Кловнови
Дожд
Одмор
ЕНЅЕРО
New York, New York...
ВИСОКАТА ПУСТИНА
Чудна тишина
Три Америки

АРХИВА
April 2005
May 2005
June 2005
July 2005
August 2005
September 2005
October 2005
November 2005
December 2005
January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
September 2006
October 2006
November 2006

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk