my way
This is my way of seeing things around us.
 

China town in the DC

Eden mal del od Washington e poznat kako The China Town. E, vo toj del e se kako na film, bukvalno. Na vlezot od delot ima kineska kapija. Koga vleguvas smesta se prefrlas vo druga zemja. Samo kinezi okolu tebe, i po nekoj hispano. Kic svetilki nasekade. Mirisa na nivnata prepoznatliva hrana. Vo 15 minutna prosetka uspeav i da vidam prodavanje droga od raka na raka, apsenje na diler, bezbroj bezdomnici.....
Ete i toa e Washington.

2 Коментари:

Мерич коа ќе се возиш у жуто такси за мене?

Поздрав!

 

У ДЦ, нема жолти таксиња, по мракоите се поише. жуто во нуеве јорк. Него Мери, кој те залута у чајна таун, бедна бледа копија - гејтот разара. Него ја сеа те открив, немам поима дал си на поминуење, одминуење, веќе заминуење -може и сме се разминале. У секој случај рекох да поздравам

  Post a Comment my way


mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Washington, D.C. - ubistvena nokna tisina
Патетичен Оскар
Сивјаци
Кој е најтежок?
Смислата на...
Трифун vs. Валентин
Спикери-новинари,новинари-спикери, презентери.....
Нема другарство
Подиум
И сега шо прајме?

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk