my way
This is my way of seeing things around us.
 

Подиум


Реткост е да најдеш добар подиум во нашите клубови. А и да го најдеш, ретко кој го 'удостојува' со играње. Се чека нова година, кандидатура за ЕУ, и слични без-везе настани за да се расположат сите. Најчеста слика на какви-таквите подиуми е дремење простум, држење пијачка и м`рдање со главите. Аманте луѓе! Малкуте кои играат се објекти на потсмев! Не е битно како игра некој. Важно му е убаво. Не е секој диско крал/ица. Музиката е таа. Стилови милион, ама на сите може да се 'одлепи' со играње. Повикувам на враќање на играњето на подиум!

6 Коментари:

Браво Марија,

Душата ми се полни, а срцето ведро потскокнува во овој четврточен самрак читајќи ги овие бунтовни зборови за некултурата ни танчерска. Браво, БРАВО!
Играчи сме малку и тоа одамна сме толку.
Сепак, маките на отворањето (на мислите и/или доживувањето на своето тело) ни се/биле на сите нас тешки.
Долго го шепкаме ова твоево меѓу нас неколкумина „подиумски кловнови“.
Сега си одам од работа многу повесел дека има некој и надвор од нашето „будалесто“ друштво.
Утре е петок. Задутре сабота!!!
Вива ла револусион!!!
;)
Горазд

 

Драг Горазд, не се викам Марија туку Мери :)

 

Браво Мери,

Душава ми се полни... ;)
...

...а ДЕНЕС е петок!
Viva la viernes - Viva la revolución!

Неуморни, ние вечерва ќе засмејуваме луѓе во Белви!

Прости за претпоставката околу името :|

Горазд

 

Па ко не им се игра, не играт.

На тие шо им е сеедно дали ќе ги гледаат „наркиво“ си минат супер и си се инзаигруват цела вечер (жив пример другарка ми :))

 

Проблемот со неиграњето не се решава на Блоггер, туку на подиум. Не да не им се игра на кретените, туку таквите не знаат дека се тоа што се и мислат дека ќе изгледаат како кретени ако играат. :)

Не викам дека имам некои денсинг скилс, ама ако на некого му е смешно моето играње, зошто не излезе он/она да покаже што знае.. Такви анонимни кукавици не ме интересираат. :) Ај поздрав!

П.С. Пофалба за дизајнот на блогов.

 

Да дадам и јас мал придонес. Еве една песна од чичко ми Френк - за утеха или за развеселување.


Dancing fool

(Frank Zappa)

Don’t know much about dancin’
That’s why I got this song
One of my legs is shorter than the other
’n’ both my feet’s too long
’course now right along with ’em
I got no natural rhythm
But I go dancin’ every night
Hopin’ one day I might get it right

I’m a dancin’ fool,
I’m a dancin’ fool

I hear that beat; I jump outa my seat,
But I can’t compete, ’cause
I’m a dancin’ fool,
I’m a dancin’ fool

The disco folks all dressed up
Like they’s fit to kill
I walk on in ’n’ see ’em there
Gonna give them all a thrill
When they see me comin’
They all steps aside
They has a fit while I commit
My social suicide

I’m a Dancin’ fool,
I’m a Dancin’ fool

The beat goes on and I’m so wrong
The beat goes on and I’m so wrong

I may be totally wrong, but
I’m a Dancin’ fool,
I’m a Dancin’ fool

Youwsa, youwsa, youwsa
I got it all together now
With my very own disco clothes, hey!
My shirt’s half open, t’show you my chains
’n’ the spoon for up my nose
I am really somethin’
That’s what you’d prob’ly say
So smoke your little smoke
Drink your little drink
While I dance the night away

I’m a Dancin’ fool,
I’m a Dancin’ fool

I may be totally wrong, but I’m a
I may be totally wrong, but I’m a
I may be totally wrong, but I’m a
Fool-uh!

(Hey darlin’...can I buy ya a drink?
Lookin’ for mister goodbar? here he is...
Wait a minute...I’ve got it...you’re an italian!
Hah?
Yer jewish?
Love your nails...you must be a libra...
Your place or mine?)

  Post a Comment my way


mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
И сега шо прајме?
Коса
Пуфи
Новогодишно прашање
Топ блог реклама
Временска прогноза
Го фанаа
Свежина
Nov vid postovi..........kako ne!
Антена 5 и MTV Adria

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk