my way
This is my way of seeing things around us.
 

Трифун vs. Валентин

Кај и да е ќе дојт и 14ти февруари. И пак истата прикаска. За едни ќе е денот на вљубените, за други денот на пијаниците. Првите, романтичните, ќе коментирет "па што има врска што е католички празник" а вторите, мераклиите, "си имаме ние православен ден на верата, надежта, мудроста и љубовта."
Глупости. Место да си наздравет со ВИНО, ко шо му личит на православниот празник, и да си се ЉУБЕТ, ко шо му личит на католичкиот празник, тие цела вечер ќе се убедвет кој е во право.

1 Коментари:

Ова што го велиш му доаѓа како „Валентина Трифуновска“!?

  Post a Comment my way


mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Спикери-новинари,новинари-спикери, презентери........
Нема другарство
Подиум
И сега шо прајме?
Коса
Пуфи
Новогодишно прашање
Топ блог реклама
Временска прогноза
Го фанаа

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk