my way
This is my way of seeing things around us.
 

Кој е најтежок?

"ТЕА Модерна" ги запраша едно многу интересно прашање повеќето новинари-кој политичар е најзатворен за изјави? Е, си имам и јас шо да кажам за ова.
Како новинар, јас секој ден 'висам' на телефон и пред разно-разни врати низ институции и слични објекти, за да добијам информација за темата која ја работам, или пак изјава.
И кој ми е најтежок мене??? Најмалите. Побргу можеш да добиеш изјава од претседател на држава, премиер, и било кој политичар, отколку од некој службеник/чка во некоја институција. Тие или не си ја знаат работата па те вртат преку триста планини и ти бараат барања, факсови, да се јавиш кај овој оној, директорот (кој нормално нон стоп е на состанок кога го бараат новинари), или пак имаат толку голем страв од главните партиски ѕверки, дека ако кажат, макар и обична информација (пример, колку автомобили-дизелаши има во Скопје). И нормално, тој страв бидејќи на работното место дошле партиски, и ако зуцнат нешо може многу лесно да бидат егзекутирани од таму.
Ете тоа ми пречи мене.

0 Коментари:

Post a Comment my way


mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Смислата на...
Трифун vs. Валентин
Спикери-новинари,новинари-спикери, презентери........
Нема другарство
Подиум
И сега шо прајме?
Коса
Пуфи
Новогодишно прашање
Топ блог реклама

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk