my way
This is my way of seeing things around us.
 

Смислата на...


Која е смислата на температурата?
Се осеќам уништено...
Трифун vs. Валентин

Кај и да е ќе дојт и 14ти февруари. И пак истата прикаска. За едни ќе е денот на вљубените, за други денот на пијаниците. Првите, романтичните, ќе коментирет "па што има врска што е католички празник" а вторите, мераклиите, "си имаме ние православен ден на верата, надежта, мудроста и љубовта."
Глупости. Место да си наздравет со ВИНО, ко шо му личит на православниот празник, и да си се ЉУБЕТ, ко шо му личит на католичкиот празник, тие цела вечер ќе се убедвет кој е во право.
Спикери-новинари,новинари-спикери, презентери.....


Мразам да коментирам, ама МОРАМ!!! Преголемо е искушението, ј... га!
Милион пати се пишувало за ова ама се уште нема ефекАт!
Па не знам како не им е јасно на одредени новинари-спикери, или спикери-новинари, презентери... не знам како сакаат да ги нарекуваме, а и на оние кои дозволиле тоа да е така на телевизииte (газди или уредници) дека ич не е пријатно да излезе некој новинар, што си мисли дека е интересен и иновативен, и да си игра презентирање вести пред 2 милиона народ?!
Секоја чест на исклучоците, ама јас сум сигурна дека повеќето вакви новинари барем не се ни консултирале со професионалец (не ми текнува како се вика професијата, а на врв на јазик ми е...) за правилно читање, дикција, итн.
Никој не е совршен, ама секој може да се подобрува во било кое време, ако сака. Очигледно, кај нас ретко кој сака. Или можеби суетата новинарска е голема, а? Нашиве сакаат да имаат препознатлив стил, а? Глупаво!
А не ни мора да се консултира професионалец, може само едноставно да се гледа малку повеќе вести на странски канали и да се украдат некои финти.
Јас си гледам вести, иако од време навреме фрлам со сунѓер-топче по екранот на телевизорот кога ќе ме изнервира нешто, ама НАПОРНО е бре луѓе до крај да издржиш.
mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Писмо
Ало?!
Кловнови
Дожд
Одмор
ЕНЅЕРО
New York, New York...
ВИСОКАТА ПУСТИНА
Чудна тишина
Три Америки

АРХИВА
April 2005
May 2005
June 2005
July 2005
August 2005
September 2005
October 2005
November 2005
December 2005
January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
September 2006
October 2006
November 2006

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk