my way
This is my way of seeing things around us.
 

Preku glava mi dojde

Samo da razjasnam nesto. NE E ENSERO TUKU E EZERO!!! (citaj ko da e na kirilica napisano, zs nemat na kompjuterov. Ili zamisli deka e napisano na kirilica). Znaci, ne so S (kirilicno) tuku so Z (pak, kirilicno).

3 Коментари:

MARY јас знам дека е така. Само не знам од кај на скојаништава и останатите од Македонијава им дошло така да викаат. Значи еве и на кирилица Мери сака да ни каже дека никој жив во Охрид не вели „енцеро“ туку „езеро“. ЈАСНО

 

Да, ама велите:
Ќе се бувнам в енѕеро (езеро).

Нели?

 

Нема врска moonwatcher не викаме така. Можeби некои од Австралија дојдени на одмор во Охрид викаат така, ама охриѓани ни на крај памет. Е викаме ќе се "фрлам в Ејзеро" (ама ова стари охриѓани го викет, и она "фрлет" со меко л. Ете, така стоет работите. Значи, не е Енѕеро туку е Езеро!!!

  Post a Comment my way


mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Nova kletva
Родителски совети
Алкохол и избори
Ме хипнотизира Езерската шир
Crven stih
Портрет
Музика и возење

Охридски театар
Фотографија

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk