my way
This is my way of seeing things around us.
 

Нарко-крави

"Крави ќе пасат марихуана. Долгата руска зима ќе пролета за час за едно стадо руски крави кои, како што објави еден весник завчера, ќе бидат хранети со конфискувана марихуана во текот на студените месеци. Надлежните за дроги велат дека се решиле за необичната сточарска тактика откако биле принудени да ги уништат посевите со сончоглед и со пченка меѓу кои биле насадени 40 тони марихуана, вели весникот "Новје известија"."Едноставно нема друг излез. Знаете, полињата се насадени со посеви за храна и ако тргнеме се, кравите нема да имаат што да јадат", изјави за весникот портпаролката на државната служба за контрола на дроги за уралскиот регион."Не знам какво ќе биде млекото по ова".Употребата на дроги во Русија се зголеми по падот на Советскиот Сојуз и полицијата веќе со години води борба против шверцерите на дрога, кои често увезуваат хероин од Авганистан. Вакви големи количества се релативно вообичаени, иако обично се палат."
(ова е земено од ВЕСТ)

И после ова можам да напишам само еден виц шо ми идат на памет кога ќе ги замислам кравте, така фино расположени.

"Си била некоја крава, и си плетела џемпер седната на гранка од дрво. Прелетала некоја овца, и кравата си рекла-свашта!"

1 Коментари:

damn good blog, check out mine http://juicyfruiter.blogspot.com, comments always welcome!

  Post a Comment my way


mary

...сакам да ги гледам нештата околу нас на необичен начин...

ПОСТОВИ
Уморна
Franky`s way
Preku glava mi dojde
Nova kletva
Родителски совети
Алкохол и избори
Ме хипнотизира Езерската шир
Crven stih
Портрет
Музика и возење

БЛОГОВИ
Site blogovi zaedno
Ивица
Бобан
moonwatcher
Овчарот
Букаро
Лала
Dwr Budr.
Македоблог
Ania
Moby
Panta Rei
Комуникации
Загор правникот
PLAYA
domenica
sandra
streets of dublin
maalo
sash
Калина
Etna
Daydream
Злобникот
Попек

ЛИНКОВИ
Најди
Blogger
Википедија
Блогерај

E-MAIL

sivjache@yahoo.co.uk